KONTAKT

Nyheder

Følg med i vores spændende hverdag

Elevtalenterne får lov til at spire hos Forstas

Forstas samler på både gode ledere, gode medarbejdere og gode elever. Men hvad kræver det både af virksomhed, leder og elev at skabe et fantastisk samarbejde? Det svarer en af vores entrepriseledere, Thomas Rodt, på.

Thomas Rodt er entrepriseleder inden for primært skov- og jernbaneområdet. Han er ansvarlig for flere elever, blandt andet Jakob Brødsgaard, som vi fortæller mere om senere i artiklen.

Når Forstas rekrutterer elever, sker det sjældent efter en bestemt proces eller skabelon. Først og fremmest er udbuddet af elever større end efterspørgslen. Det vil sige, at elevpladserne har mange elever at vælge i mellem. Derudover handler det også om kemi og kunnen.

Typisk har vi nogle elever fra grundforløbet i praktik i en uge eller to ad gangen. Derefter skal eleverne søge ind på hovedforløbet, og der er det også en fordel for dem at have en praktikplads, inden de starter. Fordi der bliver uddannet mange, og der egentlig ikke er behov for ret mange, så står vi i en heldig situation, hvor eleverne jo selv kommer og spørger ind til de pladser, der er. Så på den måde får vi lidt lov til selv at vælge, hvem der passer bedst ind hos os”, fortæller entrepriseleder Thomas Rodt.

For Forstas er det vigtigt at have elever og være med til at uddanne nogle dygtige mennesker. Derudover er det et give and take-forhold, hvor begge parter får noget rigtig godt ud af elevforløbene. Entrepriseleder Thomas Rodt fortæller videre:

Vi er jo med til at vi får uddannet nogle gode mennesker. Samtidig får vi jo også noget viden bredt ud omkring Forstas, og hvem vi er, for eleverne snakker jo med dem, de går på skole med. Her det seneste år har jeg også kunne mærke, at flere har henvendt sig, pga. de kender nogle, de går på skole med, der har været her”, forklarer han.  

Spørger man ind til, hvad et godt elevforløb er, og hvad Forstas kan tilbyde eleverne til gengæld, er svaret meget enkelt. Tillid og tryghed. Ifølge Thomas Rodt er det vigtigt at skabe nogle trygge rammer, hvor eleverne føler, at de har plads til at være sig selv.

De føler virkelig, at de kan være her og komme ud med det, der lige fylder. De er trygge ved at være her i Forstas, og de ved, at de har nogle gode kollegaer, og at vi stoler på hinanden her”, fortæller Thomas og fortsætter:

Jeg tror også, at Forstas er en god elevplads, fordi man får lov til at arbejde med en bred palette af forskellige opgaver, hvor mindre virksomheder måske ikke kommer ud og laver lige så mange forskellige ting. Der er også meget frihed under ansvar, så man får virkelig lov til at vokse med opgaven”.

Dette bakker elev, Jakob Brødsgaard sin leder op i og forklarer:

Der er så meget forskelligt at lave og der er ikke to dage, der er ens hos Forstas. Derudover møder man også mange nye mennesker og får lov til at komme rundt i hele landet. Det er fedt. Og så er der et godt sammenhold blandt kollegaer og vi har det altid sjovt”.

Jakob er 18 år og startede som elev i sommeren 2022. Når han er færdiguddannet i starten af 2025, er det med titlen Arborist, som er et speciale inden for skov- og naturtekniker. Her handler jobbet om træpleje, hvor man primært klatrer rundt og beskærer, fælder træer m.m. Et drømmejob, hvis du spørger Jakob Brødsgaard.

Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg altid godt har kunne lide at klatre, og jeg elsker udfordringer. Specielt som Arborist møder du ikke to træer, der er ens, og dit arbejde vil aldrig være nemt, men altid udfordrende. Det er det, jeg elsker ved det,” forklarer Jakob Brødsgaard.

Helt fra starten af har Jakob også gjort sig særligt bemærket hos kollegaerne.

Da Jakob var i praktik, skulle hans far køre ham til kontoret i Vejle, og så blev han hentet der. Og der var han jo altid lige en halv time, måske tre kvarter før, at han egentlig skulle være der. I stedet for at sætte sig ind og drikke kaffe og vente på at blive hentet, så gik han altid ud til Stefan på værkstedet og spurgte, om der var noget, han lige kunne hjælpe med eller begyndte at feje ude i hallen og sådan nogle ting. Og det er jo bare et super godt indtryk at give fra start af”, fortæller entrepriseleder Thomas Rodt og fortsætter:

Jakob er en god elev, fordi han vil rigtig gerne lære, og han er meget initiativrig. Han er ikke bange for at sige, hvad han gerne vil, og han er ikke bange for at gå forrest. Hvis der er en opgave, der ser lidt håbløs ud, så springer han sgu bare i med hovedet først.”

Hos Forstas samler vi på gode elever som Jakob Brødsgaard og dygtige ledere som Thomas Rodt. Vi udvikler os sammen under tillid, tryghed og menneskelighed med god plads til forskellighed og en flad ledelsesstruktur. Vi er begejstrede for vores arbejde og kollegaer og fejrer både små og store milepæle.

Vil du vide mere om Forstas som elev- eller arbejdsplads? Så se mere på nedenstående link, hvor du også finder ledige stillinger: https://forstas.dk/job-og-karriere/

Søg her

mere...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors