KONTAKT

Nyheder

Følg med i vores spændende hverdag

En vaskeægte heltegerning

Forstas handler hurtigt - også når det gælder om at redde liv. På en helt almindelig arbejdsdag, der startede som alle andre, havde medarbejderne på Holstebro Kaserne en oplevelse, der både var skelsættende og livsbekræftende

Under formiddagspausen på kasernen i Holstebro, hvor stemningen som altid var god og fyldt med historier, fik en forsvarets medarbejdere det pludselig dårligt. De andre kolleger bliver enige om at køre ham hjem, så han kunne konsultere sin egen læge. Inden de bevæger sig ud i bilen, vil en af kollegerne lige underrette den næstkommanderende.   

Kollegerne når dog aldrig så langt som til at få kollegaen ud i bilen, før han falder om med hjertestop i kaffestuen.  

Alle tilstedeværende kolleger, inklusiv vores egen medarbejder fra Forstas, Henrik A. B. Petersen, handlede med det samme. De får lynhurtigt i fællesskab begyndt hjerte-lunge-redning, hentet en hjertestarter i nabobygningen og ringet 1-1-2 efter en ambulance, alt imens endnu en kollega løb op til hovedvagten for at guide både ambulance og akutbil den rigtige vej.

Kollegerne nåede at støde én gang med hjertestarteren, inden redderne fra ambulancen, akutbilen og til sidst lægehelikopteren overtog behandlingen, og til sidst fik hans hjerte i gang igen.

Alle medarbejdere var berørte af situationen, men også rørte og lettede over, at kollegaen, der faldt om med hjertestop, var ved bevidsthed, da han med helikopter blev fløjet til Århus Universitetshospital i Skejby.

Den store indsats blev påskønnet med tildeling af ”Chefens mønt” af regimentschef Anders Poulsen. Denne mønt gives blandt andet som en anerkendelse for en særlig prisværdig indsats. Og vores medarbejder, Henrik, var naturligvis én af dem, der blev belønnet for sin indsats.

På trods af at førstehjælpen kostede fire brækkede og en længere indlæggelse, har den ramte kollega det efter omstændighederne godt.

Selvom det må have været en rystende oplevelse, er vi er meget stolte af vores medarbejders hurtige handlekraft og bidrag til heltegerningen.

Søg her

mere...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors