Øen anlægges for at forbedre levevilkårene for områdets truede og sjældne fuglearter som f.eks. splitternen, der kræver rolige forhold i dens yngleperiode.
”Det har været enormt spændende og samtidig en lærerig proces at være en del af et biodiversitetsprojekt af denne størrelse til gavn for dyrelivet på Sprogø. Og vigtigst af alt, så er hele projektet lavet med vores egne, dygtige Forstas-medarbejdere, som virkelig har løftet en stor opgave med udgravningen. Fokus for opgaven har været fordeling og transport af jord, opbygningen af øen i de rigtige lag, og hvor stejle søerne skulle være,” fortæller Nicolai Bryø, som er entrepriseleder med ansvar for Storebælt i samarbejde med Sund & Bælt Holding A/S.
I forbindelse med projektet anlægges også tre faunapassager, som skal gøre det nemmere for edderfugle at tilgå havvandet og mindske risikoen for, at de falder ned mellem de store sten i den originale kystsikring. Der etableres desuden fire vandhuller, som skal fungere som yngle- og levesteder for den grønbrogede tudse.
Forstas anvender følgende maskiner til projektet:
– 25 tons gravemaskine
– 15 tons gravemaskine
– 2 x 922 dumpere
Projektet har en varighed på 4-6 uger, og kørevejen til øen bliver fjernet igen, når arbejdet afsluttes.
Er du nysgerrig på at høre mere om biodiversitetsprojektet? Så se indslaget, TV2 Fyn har bragt fra Sprogø:
https://www.tv2fyn.dk/nyheder/16-09-2024/1930/1930-16-sep-2024?kalturaStartTime=637