Vejdirektoratets nye afspærringsapp

Forstas er sammen med Eurostar (Vejmarkering), som de eneste i Danmark, blevet udtaget til at testkøre Vejdirektoratets nye afspærrings-system.

Vejdirektoratets nye afspærrings-system kommer til at blive styret via en web-baseret app. (https://vierpaavejen.vd.dk/), som er et langt mere enkelt og sikkert system, hvor man via et aktivt GPS-kort vil kunne se hvor afspærring skal starte, slutte og hvor man selv er. Ligeledes vil man kunne hente tilladelserne ned via sin app og bla. se andre aktive aktører på strækningen. Udvikling af den web-basserede app startede i september 2018 og Forstas har, som den eneste aktør, været med til udviklingen af systemet med Vejdirektoratet.

Forstas og Eurostar testkører systemet frem til 1. Oktober 2019, hvor Vejdirektoratet forventer at implementere det nye system for hele Danmark.

Det bliver primært Forstas’ kloak- og afvandings-afdeling, der ledes af Kloakmester Theis Riber, som vil testkører systemet. I denne afdeling er der mange aktiviteter som kræver afspærring, til fx. opsætning af tavler, nye brønde / ledninger / rørbrud og brolægning. Herefter vil systemet blive udbredt til resten af de folk der arbejder på vejene.